Bemutatkozás, cégtörténet

A Príma cukrászdákat a DAV-SO Kft üzemelteti, mely kezdetektől fogva családi vállalkozásban működik. A cég története az első saját üzlet megvásárlásával, a Vas-megyei Bük-fürdőn kezdődött 1992-ben.

 

A közel két évtizedes tevékenység során a vállalkozás sok változáson esett át, tevékenységi körünk, cégprofilunk azonban alapvetően nem változott. Kezdetben csak saját értékesítési hálózattal működtünk. Később cégünk piaci lehetőségei bővültek, ezért további üzletet nyitottunk a megyeszékhelyen, Szombathelyen. A lehetőségek, a kezdetekhez képest nagymértékben átalakultak, pozíciónkat a szombathelyi piacon erősíteni tudtuk. 2001-től termelésünket is ide helyeztük és a mai napig itt dolgozunk. Az egyéni fogyasztói kört egy viszonteladói hálózat kiépítésével bővítettük. Tevékenységünk a Védnöki Táblával járó szakmai elismerést is elnyerte. Vendégkörünk elégedettségét visszatérő megrendeléseink is jelzik.
Legújabb beruházásunk eredményeként, 2009 augusztusában elkészült az immár saját tulajdonban lévő, a legkorszerűbb gépekkel és berendezésekkel felszerelt cukrászüzemünk, melyek megfelelnek a HACCP rendszer által támasztott szigorú követelményeknek.

Termékeink, kínálatunk:

Kínálatunk rendkívül széleskörű és változatos. Termékeink között megtalálhatóak mind a klasszikus cukrászsütemények, torták, házi jellegű készítmények, finom pékáruk, különféle alkalmakra készült különlegességek, fagylaltok. Ezek mind saját készítésűek termékek, melyek előállításánál a legjobb alapanyagokat használjuk. Munkánk során mindig a minőség és igényesség az elsődleges szempont. Alapvető elvünk, a kiváló szolgáltatás nyújtása, ez végig is kíséri egész tevékenységünket.
Egyedi megrendeléseket és egyedi kívánságokat is bármikor szívesen teljesítünk.
Rendelésre mindenféle speciális étrendnek megfelelően (diabétesz, lisztallergia, tej- vagy tojásmenten készítmények stb.) készítünk különféle termékeket.
 
Saját bolthálózatunk ellátása mellett vállalunk:

Esküvői és parti szervizszolgáltatást, céges rendezvények lebonyolítását

Komplett megrendeléseket teljesítünk, így egy helyen rendelheti meg az édes és sós süteményeket, kávészüneteket, szendvicseket, hidegtálakat, vagy éppen dísztortákat illetve a menyasszonyi tortát. A nem kis körültekintést igénylő szállítást saját hűtőkocsival végezzük.

Munkatársaink, utánpótlás képzés:

A cukrászati termelésben részt vevő kollégáink mindannyian szakképesítéssel (cukrász ill. pék-cukrász) rendelkező szakemberek, többen közülük mestercukrász bizonyítvánnyal is büszkélkedhetnek. Nagy hangsúlyt fektetünk munkatársaink szakmai fejlődésére, továbbképzésére, valamint utánpótlásképzésre is. Somogyi Miklósné mestercukrász, a vállalkozás ügyvezetője 1982-től foglalkozik tanulók oktatásával és képzésével. A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vizsgáztatási névjegyzékében is szerepel, elnöki minőségben tevékenykedik, szívügye az utánpótlás, a jó szakmunkás és mesterjelöltek oktatása.
Tanítványaink közül többen győztesként végeztek a minden évben megrendezésre kerülő Szakma Kiváló Tanulója versenyen, és nagy örömünkre szolgál, hogy később a gyakorlatban is megállják a helyüket, és kiváló szakember válik belőlük. Számos munkatársunk „saját nevelésű” szakember, melyre rendkívül büszkék vagyunk. Új, korszerű cukrászüzemünk mestervizsga felkészítő tanfolyamoknak és vizsgáknak is helyet biztosít.

Fejlesztések, pályázatok, támogatások:

Vállakozásunk sikeres pályázatot nyújtott be a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt-hez a GOP-2009-2.1.1/A " Mikro-, kis- és középvállalkozások technológia fejlesztése" pályázati felhívás keretén belül.

Cégünk 1992-ben történt megalapítása óta minőségi cukrászati termékek előállításával, forgalmazásával és értékesítésével foglalkozik, kiszolgálunk továbbá viszonteladói hálózatokat, valamint nagyobb megrendelések esetén kiszállítást is vállalunk.

Ahhoz, hogy folyamatosan sikeresek és versenyképesek maradjunk lehetőségeinkhez mérten vállalkozásunkat fejleszteni. Ehhez figyelemmel kísérjük a pályázati lehetőségeket is.

A nevezett projekt keretein belül sikerült támogatást szereznünk az immár saját tulajdonban lévő cukrászüzemünk megvalósításához és fejlesztéséhez. Beszerzésre kerültek a cukrászüzemünk berendezései, fejlesztettük információs technológiánkat, és elkészült a vállalkozás saját weboldala is.

A cukrászüzem berendezéseinek beszerzését 2009. szeptemberben kezdtük el, és 2010. májusában fejeztük be.

Beszerzett eszközeink: fagylaltvitrin, normál hűtőkamra, mélyhűtőszekrény, 500 l-es hűtőszekrény, tejszíngép, süteményes hűtővitrin, elektromos sütő, gázfőző asztal, automata kávéfőző gép.

Az információs technológia fejlesztésünk 2010. első félévében valósult meg, melynek során a következő eszközöket szereztük be:
- 2 db Intel core 2 duo számítógép alapegység, Foxonn 3GTW-001
- 2 db MS OEM Windows XP Home Hun CD
- 2 db monitor 19" Samsung 943 NW LCD
- 1 db Asus UL50AG-XX007V Notebook
- 1 db HP Officejet Pro 8500 tintasugaras nyomtató/másoló/fax/scanner
- 1 db Készletező és számlázó program

A fejlesztés összes elszámolható nettó költsége: 10.507.600 Ft, melynek támogatástartalma: 5.253.800 Ft.

 
A beruházás az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében valósult meg.

Remélem, hamarosan vendégeink között üdvözölhetjük


Somogyi Miklósné
Dav-So kft, tulajdonosa és ügyvezető igazgatója

 
 
Új gyakornok foglalkoztatása a Príma cukrászdában TÁMOGATÁS - Sunbelt
(DAV-SO Kft. 9700 Szombathely, Bocskai krt. 8.)

GINOP-5.2.4-19-2020-00233 azonosítójú pályázat
a Támogató döntése alapján
3.207.120 Ft összegben nyert el támogatást.

A projekt fizikai befejezésének napja:
2020.12.04.

A projekt leírása:
Technológia fejlesztés 1 fő gyakornok foglalkoztatása mellett.
Eszközbeszerzés 40 %-os támogatása, gyakornok és 1 fő mentor bérköltségének elszámolása.
10XGN 2/1 elektromos üzemű kombi kemence, kívül-belül rozsdamentes acél kivitel,
érintőképernyős vezérlés, hőmérséklet szabályzás 30-270 fok között, automata mosórendszer,
több ponton mérő maghőmérő, 10 programozható főzési fázis,
500 programozható recept - került a pályázat segítségével beszerzésre.

www.szechenyi2020.hu